OVER

Met trots presenteren we je onze collectie designmeubelen van de Zaanse Sportbank. Voor iedereen die van design houdt maar óók van sport.
Toen wij hoorden dat de sporthal de Vang, gevestigd in Zaandam, en haar vloer gesloopt zouden worden, hebben we met de Gemeente en
Sportbedrijf Zaanstad een overeenkomst gesloten om er designmeubels van te maken. Op deze manier wordt materiaal hergebruikt en blijft
de rijke historie van deze bijna 50-jaar oude sportvloer behouden. En de mooie patronen die sportlijnen vaak vormen. Je kunt bij de Zaanse
Sportbank je eigen unieke patroon kiezen uit de vloer, zodat je altijd iets vindt wat bij jou en je interieur past! De vloer van sporthal de Vang is bijna op,
gelukkig zijn wij altijd bezig met het redden van andere oude (maar voor ons nieuwe) Zaanse sporthallen om de meubels te kunnen blijven maken.

SPORTVLOER DE VANG


band-rood-01

Basketbal


band-geel-02

Volleybal


band-wit-01

Zaalvoetbal, handbal en korfbal


band-blauw-01

Badminton


band-groen-01

Rolschaatsen


band-oranje-01

Rolschaatsen

historie-2
historie-1

Het sportbank collectief

portret-steven

STEVEN DE CLEEN

PROUDdesign – designer

In 1980 bij BV Zaandam begonnen met basketball, in de Vang, en sindsdien niet meer gestopt. Combineert zijn sportieve passie met creatieve ambitie om het verschil te maken. En wil vooral een stukje van zijn eigen jeugd behouden.
Er daar ontstond het idee: de Zaanse Sportbank.

portret-martijn

MARTIJN VISSER

Staalmaker – staalmaker

Creativiteit en precisie in staal zijn zijn uitdagingen. Hij geeft het harde materiaal een vloeiende vorm of het nu een buis- of plaatframe is. De zwevende vloer en doorloper zijn van zijn hoofd en van zijn hand. Mede dankzij Sportbank nu vanuit zijn eigen werkplaats.

portret-iwan

IWAN DE KOKER

Kreatief Pakhuis – meubelmaker

Als oud ALO-er begon zijn hart te stampen toen hij van dit initiatief hoorde. De liefde voor de sportzaal is nooit verdwenen en komt nu mooi samen met zijn vakmanschap als timmerman-meubelmaker. Nog een keer op de banken voor Zaanse sportplanken!

portret rogier

ROGIER BENTVELZEN

Bentvelzen&Jacobs – houthandelaar

Houdt van handel in hout. En liep niet weg voor deze uitdaging om de vloer te demonteren. Reed op zijn heftruck door de stad naar de sporthal. Met inzicht en inzet ging het opeens een stuk sneller en liggen de vloerdelen nu goed gedocumenteerd opgeslagen.

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR GEMEENTE ZAANSTADzaansted_logo_1